Praten over mantelzorg is makkelijker gezegd dan gedaan. Want zorgen voor je kind, je ouders, je broer of
zus: dat doe je gewoon uit liefde. Maar ondertussen voel je dat je steeds meer onder druk komt te staan.
Door de verwachtingen en verplichtingen vanuit thuis en ook vanuit je werk.Tijd dus voor een gesprek met je
leidinggevende. Hoe pak je dat aan?
De bal ligt bij jou als medewerker. Want tenslotte weet jij wat de impact van werk en zorg op je leven is. Vaak hebben leidinggevenden en medewerkers geen idee. Zij zien niet dat jij in de ochtend nog snel even langs de apotheek moet voor medicijnen. Of in de pauze belt met de behandeld arts. En na je werk een extra maaltijd kookt én langsbrengt. Maar als je op alle fronten een topprestatie wilt leveren, gaat dat uiteindelijk ten koste van je gezondheid en welbevinden. En dat zullen ze thuis én op het werk merken.
Waarschijnlijk hebben je leidinggevende of collega’s de signalen al opgevangen: regelmatig vrij vragen – minder goed functioneren – deadlines niet halen – snel geëmotioneerd zijn – een vermoeide of afwezige indruk maken – regelmatige ziekmeldingen.
Door het gesprek over mantelzorg te initiëren, kan er gezocht worden naar slimme oplossingen, die goed voor jou werken én voor je team. Als je eenmaal die knoop hebt doorgehakt en mantelzorg met je leidinggevende wilt bespreken, hoe doe je dat op een goede manier?
Weet je dat een coach kan helpen bij het bespreekbaar maken van je situatie? Je kan helpen het gesprek met je leidinggevende of collega’s voor te bereiden? Je werkgever maakt het mogelijk dat medewerkers gratis en vrijblijvend terecht kunnen bij een mantelzorgcoach. Maak een afspraak via info@jongenveer.nl